Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kläder som gör kocken

Alla yrkesgrupper har sina unika kläder. Kläder som både markerar tydligt mot omgivningen vad de jobbar med och som har en praktisk funktion i yrkesrollen. Här följer några av de klädesplagg som ofta förekommer hos en kock. Allt från kockförkläde till bagarmössa.

Kockmössa – Kanske det mest klassiska klädesplagget. Dessa finns i framförallt tre olika modeller. Den höga raka mössan som man känner igen från de finare restaurangerna. Mössan är några decimeter hög utan för den skull ha någon speciell praktisk funktion gällande höjden.

Sen finns den mer platta som ser ut som ett blomkålshuvud. Kanske inte lika vanliga på restauranger utan snarare som bagarmössa. Den sista modellen är en platt och bara 1 dm hög mössa. Dessa kanske inte direkt förknippas med kockar men fyller absolut den rätta funktionen – att hålla bort håret från maten.

Kockförkläde: Ett svart eller vitt förkläde som hänger utanpå kockrocken. Ofta har de bröstlappficka och ibland midjeficka. Men hur många fickor som det finns varierar väldigt och är främst en smaksak. Ibland väljer vissa att enbart ha ett kort förkläde som går från midjan och neråt. Dessa bör däremot inte användas av barn då förklädet framförallt ska hålla kläderna något renare.

Kockrock – Dessa finns för både barn och vuxna. En vit och snygg rock som är riktigt stilig att ha på sig. Kom ihåg att köpa till kockrocksknappar som gör rocken riktigt stilig.

Kockbyxor – Kanske inte det plagg som många tänker på gällande kockar. Men det finns ett par byxmodeller som just kallas för kockbyxor. Framförallt är det ett par sköna och passande byxor som går att arbeta i långa arbetsdagar. Exempelvis är det skönt att de är i bomull eller annat material som andas. Att ha jeans i köket blir otroligt varmt med tanke på att temperaturen brukar vara relativt hög i köket.

Till Barn?

De som ska köpa kockkläder till barn kan med fördel välja från maskeradbutiker. Det gör att priset blir betydligt lägre än om man hade valt att köpa från en köksbutik. Visserligen skiljer även kvalitén men målet med kockkläderna kommer ändå fylla samma funktion. Barnen kommer känna sig som kocker och köket. Utöver det finns det ett större utbud om man kollar på maskeradkläder till barnen. Här finns flera med härliga sommarmotiv likväl som de läskiga som klart syftar på halloweenfesterna. Kanske ska barnet ha en blodig kockjacka på festen? Ska de däremot hantera knivar så sätt så kallade fingerskydd på dem – så det inte blir riktigt blod på kockjackan.

 

Lycka till kocken!

Kommentarer är stängda, men trackbacks och pingbacks är öppna.