Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Många fördelar med cellplast via internet

För många hör det sommaren till att starta ett eller flera byggprojekt. Det kan vara allt ifrån att med trall bygga ett fint trädäck, till att med cellplast isolera en garageuppfart som du sedan ska lägga sten på. För just det senare tillfället så finns det många saker som kan vara bra att tänka på. Allt ifrån när det kommer till isoleringsförmågan hos cellplasten, till själva hållfastheten.
Att köpa cellplast på nätet har aldrig varit enklare än nu. På sidor som Cellplaster.nu kan du jämföra priser samt läsa mer om själva byggmaterialet. För många typer av konstruktioner med just cellplast så är det viktigt att ha koll på de tekniska parametrarna så som isolerförmåga, hållfasthet och inte minst vilken tjocklek du bör välja. Här kan du läsa mer om just de aspekterna.

Olika tjocklek på cellplast

Har du besökt en hederlig byggvaruhandel så inser du hur otroligt många olika tjocklekar det finns på just cellplast. Detta beror givetvis på vilken byggnation du är ute efter. Ska du som i exemplet ovan förbereda marken vid en garageuppfart för att sedan lägga sten krävs betydligt tjockare och tåligare cellplast än om du ska gjuta något enklare så som en stolpe till ett trädäck.
De andra aspekten hållfastheten avgör också hur mycket vikt du kan belasta skivorna med. Om du har för avsikt att ställa en bil på några ton ovanpå, vilket du förmodligen har om du stenlägger en garageuppfart, så krävs betydligt tåligare skivor.
Du kan läsa mer om just klassificeringen av dessa, men som regel så är det tillverkningsprocessen som avgör hur tät och därmed även hur tålig skivan blir.

Ha koll på byggreglerna

Det är viktigt att du vid lite större och seriösare byggnationer har koll på vilka byggregler och normer som gäller. Med en enkel google sökning får du snabbt information om de olika fallen. Men viktigt att du är påläst så att du inte bryter mot några lagar eller regler som sagt. Detta har även med säkerheten att göra.

Byggmaterial så som cellplast

Ända sedan rot-avdraget infördes har byggandet i Sverige närmast exploderat. Helt plötsligt var vi många som blev frivilligt eller ofrivilligt byggherrar med allt vad det innebär. Detta är för många ett ansvar för byggmaterial så som cellplast, armering, till ansvar för själva bygget och säkerheten där. Mer om det kan du läsa om på boverkets hemsida som beskriver flera av dessa bitar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *