Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Söker du middagsinspiration? Varför inte tomatsoppa!

Att laga middag kan vara lika enkelt som det är svårt beroende på vad man stoppar i grytan. Men visst har vi alla haft det där tillfället då det känns som det tagit stopp. När man står vid grönsaksdisken på ICA eller Coop och undrar vad man egentligen ska laga. Att hitta inspiration för sina måltider är inte heller alltid det enklaste. Men här är ett recept som alltid fungerar oavsett tillfälle; tomatsoppa.

Recept på tomatsoppa

Det kanske låter lite väl enkelt och trivialt. Faktum är emellertid att tomatsoppa är en utmärkt måltid. Dela är den helt vegetarisk och vegansk (beroende på recept), så den passar för alla typer av dieter. Den innehåller inget gluten eller laktos och dessutom så kan nästan alltid barn äta den lika enkelt som de vuxna. Med andra ord så är det ett säkert kort som fungerar mer eller mindre i alla lägen.

Så hur gör man egentligen tomatsoppa? Ja att hitta tomatsoppa recept är enklare än du tror. Med stor sannolikhet har du redan recept liggandes hemma i kokböcker eller tidningar. Annars är det enklaste att bara använda en sökmotor på nätet för att hitta recept (såsom Bing exempelvis). När du söker kommer du hitta massvis med resultat och exempel på tomatsoppor att göra. Somliga kanske är mer mexikanskt inspirerade medan andra lutar åt medelhavets orient. Oavsett vilken du väljer så kommer du märka att en tomatsoppa är något man kan slänga ihop själv mycket enkelt. Du behöver inte längre slänga tomaterna som har skrumpnat ihop efter att ha legat lite för längre framme och oanvända. Gör istället en härlig och krämig tomatsoppa!

Tillfällen för tomatsoppa

Som tidigare nämnt finns det massvis med olika tillfällen att servera en tomatsoppa. Eftersom det är en otroligt bra bas så kan man komplettera med massa läckerheter. Bröd, krutonger, färska örter och mycket mer. Att bjuda på en spartansk men nog välsmakande tomatsoppa är särskilt perfekt till förrätt. Inte för mättande men heller inte för lite – och det går enkelt ner. På sommaren kan ett tips vara att ha kyld tomatsoppa (även känt som gazpacho), vilket fungerar utmärkt i sommarvärmen. Eller varför inte ta med en tillbringare på picknicken, till stranden eller parken?

Som du kanske märker kan man alltså laga tomatsoppa för massa olika tillfällen, och det är egentligen bara din egen fantasi som sätter gränserna när det kan användas. Ett bonustips som är värt att förstärka ytterligare är att det även passar utmärkt som barnmat då små bebisar generellt sätt tycker tomat är en ganska okej smak.

Så om du inte redan har gjort det någon gång eller bara är van vid de fabriksgjorda varianterna, pröva att laga din egen tomatsoppa och imponera på vännerna. Och varför inte redan ikväll? Så slipper du stå där vi grönsaksdisken och inte veta vad du ska köpa. Lycka till!