Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Få koll på kroppen genom hårmineralanalys

Att vår kropp behöver många vitaminer och ämnen för att fungera är ingen nyhet. Alla vet vi hur komplex den mänskliga organismen är, och det behövs faktiskt en hel del för att vi ska må optimalt och fungera bra. Tyvärr så räcker inte alltid kosten till i dagens samhälle, och det kan vara svårt att få i sig precis alla ämnen som krävs för att kroppen verkligen ska prestera som det är tänkt. Lyckligtvis finns det sätt att få reda på detta, och ett sådant sätt är att göra en hårmineralanalys.

Vad är en hårmineralanalys?

Allt som vi får i oss genom kost reflekteras genom hur våra vitamin nivåer och ämnen fördelas i kroppen. Genom en balanserad kost så får vi i oss alla de viktiga beståndsdelarna såsom zink, järn, magnesium och en rad andra ämnen. Dessa ämnen kan även återfinnas i håret, och med dagens teknologi så kan det spåras exakt hur ens kropp mår sedan flera månader tillbaka i tiden. En sådan metod går under namnet hårmineralanalys, och det är helt enkelt ett test som kollar de exakta nivåerna av alla olika ämnen som kroppen behöver för att fungera och hur det egentligen står till.

Vissa utav oss kanske har brist på kalcium medan andra kanske har brist på D-vitamin. Genom att göra en hårmineralanalys så får man reda på exakt vilka eventuella brister man har i form av data och statistik. Dessutom får man också rekommendationer på hur man ska åtgärda dem samt vad man kan behöva tänka på. För dig som tycker att hälsokost är ett viktigt komplement för att må bra är alltså en hårmineralanalys en perfekt lösning som ger i princip alla svar du kan behöva.

Hur går en hårmineralanalys till?

Även fast kanske ordet ”hårmineralanalys” låter avancerat och lite läskigt så är det mycket enkelt. Via internet så kan du köpa tester som du får hemskickade på momangen, och det är dessutom mycket prisvärt och relativt billigt dessa dagar. Testet du får hemskickat returnerar du med ett par hårstrån för dig själv som placeras i en liten låda som medföljer. Testet skickas sedan till ett lab där det analyseras av utbildade näringsexperter och kostrådgivare under kontrollerade former. Resultatet från testet skickas sedan hem till dig, och du får se svart på vitt exakt vad din kropp kan tänkas behöva. Låter det inte smidigt? Dessutom är det bevisat vara mycket effektivt via flertalet studier om mineraler.

Du behöver med andra ord inte boka någon tid på en hälsovårdscentral eller gå genom långa sjukhusköer. Du kan redan idag framför datorn beställa hem ett testkit genom några klick – och få reda på allt din kropp kan behöva kompletteras med. En hårmineralanalys är alltså ett mycket billigt pris för att få en sådan total kontroll, och det bör snarare ses som en investering än en kostnad. Så om du inte redan har gjort det, överväg att göra en hårmineralanalys – för din hälsas skull!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *