Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Olika strössel till tårtan

Det finns mängder av olika tårtdekorationer att välja mellan när tårtan ska göras fin till kalaset. Vissa kräver mer arbete än andra. Ett av de enklaste tårtdekorationerna att arbeta med är strössel. Förr fanns det i stort sett bara en enda form på detta strössel vilket var små korta pinnar. Men med nya former, färger och smaker har strösslet ännu en gång återtaget makten över tårtorna.

Några exempel på vad som finns är:

Snöflingor – Strössel som ser ut som snöflingor passar utmärkt under vinterhalvåret eftersom det är relativt vanligt att skapa årstidsbaserade tårtor. Detta åtminstone om det inte är födelsedag utan bara en allmän högtid som ska firas. Självklart ska det vara snö på jultårtan som även pryds av en tomte av marsipan.

Mini Konfetti – Ett härligt strössel som verkligen andas fest och glamour. Det finns både i olika färger samt i guld. Ett måste till schlagertårtan !

Sockerpärlor – Finns både vita, i färger och i guld / silver. Dessa ska man däremot vara försiktig med på barntårtor. De är mycket fina men problemet är att de är lika hårda som fina. Akta tänderna. De går att äta men sug på dem ett tag så att sockret smälter. På senare tid har det även kommit mjuka sockerpärlor vilket självklart är en bra lösning för att undvika tandskador.

Hjärtan – Röda, rosa, vita och fantastiskt romantiska. Självklart det strössel som används till bröllopstårtan. Men även något som kan användas runt tårtan på faten. För kom ihåg att garnering inte bara är för tårtan utan något som höjer bakverket i sin helhet.

Stjärnor – Härligt gnistrande guldstjärnor som passar utmärkt på tårtan när det är något stort som ska firas. Kanske ett 50-årskalas eller varför inte fira när favoritlaget har tagit SM-guld. Dessa finns både i ren sockervariant och av choklad.

Kom ihåg att:

  • Strössel kan smälta om det ligger för länge på grädden. Det gör att det kan skapas små färgsättningar där det ligger. Precis som med många andra tårtdekorationer är det viktigt att man lägger på dessa mycket nära inpå att tårtan ska serveras.
  • Har du svårt att hinna? Det finns två enkla vägar att gå. Köp så kallade tårtband som sätts på sidan av tårtan. Det finns än så länge inte så stort utbud av dessa men tårtband med disney brukar kunna gå att hitta. Lägg sedan på en ätbar tårtbild på toppen och tårtan är klar. Dekorerad på mindre än en minut.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *