Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Verktyg som underlättar för husägare

Är du nybliven husägare? Då kommer du säkert märka att det finns en rad olika verktyg som kan underlätta din vardag. Det bästa är givetvis att ha dessa verktyg redan från början. Verktygen som listas nedan går att hitta i de allra flesta byggvaruhus. Ett annat alternativ är att gå till en mer specialiserad butik eller handla online, där verktygshandlaren.se är ett exempel.

Hobbysax

Visst, hushållssaxar duger till mycket. När det kommer till att klippa i till exempel metalltråd, läder och plast är hobbysaxar dock bättre lämpade. Många slängar sina hushållssaxar efter att ha klippt i dessa material och slitit på bladen. En hobbysax är både billig och bra att ha i verktygslådan som husägare.

Multiflex-tång

En multiflex-tång är praktiskt att ha hemma av flera olika skäl. Främst kommer det till användning när du behöver utföra lekmannarbete med rören. Att till exempel dra åt en rörmuff finns det få verktyg (som är värda att ha hemma) mer lämpade för. Att till exempel hålla fast en mutter är bekvämare att göra med det här verktyget än en skiftnyckel. Förutom multiflextång går de även under namnet polygrip.

Hushållstång

Det finns mängder av olika tänger. Klipptänger, griptänger multiflex-tänger (som nämnt ovan) är bara några exempel. Den tång som kanske är allra bäst att ha i hushållet är dock en kombinerad tång som både har räfflade gripytor samt rörgrepp och kan klippa tråd. En tång för alla behov, helt enkelt.

Såg

Att ha en såg är givet som husägare. Det finns många variationer på dessa, men det bästa är att välja en vanlig handsåg med tandning för alla syften (så kallad universal-tandning). Tänderna får gärna vara härdade också. Om du investerar några kronor mer i en riktigt bra såg, får du ett verktyg som håller i många, många år. Besök ditt byggvaruhus för att se vilket urval som finns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *