Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fönsterfilm – Att tänka på

Idag är det väldigt populärt att ha stora fönster i bostaden som släpper in mycket ljus. Tyvärr betyder det att även nyfikna och ovälkomna blickar släpps in i hemmet. En snygg och praktisk lösning för att hindra insynen utan att stänga solljuset ute är att montera upp en fönsterfilm.

Fönsterfilm för insynsskydd är ofta väldigt enkla att montera, det går många gånger bra att göra det på egen hand. Vanligtvis är filmen självhäftande, men den kan ibland monteras med någon form av lim. Innan man köper sin film bör man ta reda på hur den film man har valt ska sättas upp. Ett populärt användningsområde av fönsterfilm är att hindra insyn till badrum, och vill man sätta upp den där är det viktigt att den tål fukten som vanligtvis uppstår. Till vissa modeller använder man ett lim som inte lämpar sig för montering utomhus eller i våtrum.

Det kan även vara bra att fundera på om man vill ha möjligheten att flytta filmen mellan olika fönster, eller om man kommer att vilja byta till en annan variant vid ett senare tillfälle. Då kan en självhäftande fönsterfilm som enkelt går att plocka ner och återanvända vara ett smart val.

Skyddet finns att köpa i alla möjliga olika modeller, med roliga mönster och vackra färger. Att veta vilken variant man ska köpa kan därför ibland vara en svår uppgift, och risken finns att man i efterhand blir missnöjd med resultatet. Därför kan det vara bra att innan köpet fundera på vad som passar till resten av inredningen i rummet, samt hur stor del av fönstret som ska täckas. För den kreativa går det att köpa frostad fönsterfilm som man själv kan klippa ut mönster från. På så vis får man ett unikt dekorerat fönster med mycket ljusinsläpp utan insyn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *