Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Vad kostar ett snabblån?

Att snabbt behöva låna pengar är någonting som vi förmodligen alla ägnat en tanke åt ibland. Så hur gör man egentligen om man faktiskt behöver göra tanken till handling? Att ta ett snabblån kan kännas läskigt – särskilt efter alla skräckhistorier man läst. Men det är inte så farligt som man tror och att ta ett snabblån behöver inte kosta så mycket pengar om man planerar rätt.

Billiga snabblån finns faktiskt

Att ett snabblån kommer vara dyrare än ett traditionellt lån på banken är ingenting man kommer undan hur man än vrider och vänder på det. Fast om man kollar lite närmre så märker man snabbt att billiga snabblån faktiskt existerar i allra högsta grad. Det första man måste komma ihåg är att ett snabblån är vad namnet just antyder, ett tillfälligt lån som man förväntas betala tillbaka inom en relativt kort period. Det vanligaste är att man betalar tillbaka sitt mikrolån inom 30 dagar, men det existerar också snabblån som har en återbetalningstid på flera månader eller ibland till och med år.

Ett snabblån är alltså inte bara uppbyggt på så sätt att det ska gå snabbt med låneansökan och godkännande utan också snabb återbetalning. På så sätt så kostar ett snabblån inte så mycket i rena pengar. Om du lånar ett par tusen kronor så kan du räkna med ett par hundra i avgift, fast mer än så är det inte. Om du därför har en god kontroll på din ekonomiska situation och förväntande intäkter så är det inte svårare än att betala vilken annan faktura som helst. Nya snabblån kan vara till hjälp för den som sedan tidigare har svårt att bli beviljad lån. Men tänk på att inte låna pengar i onödan. På marknaden finns ett mycket stort antal långivare.

Lån och kostnader

Vilka kostnader som tillkommer för ett snabblån varierar. Men oftast är det en låneavgift som är fördelad på antingen en eller flera månader. Hur mycket denna låneavgift är varierar naturligtvis beroende på belopp du lånar och när du väljer att betala igen det. Ibland så förekommer det emellertid erbjudanden där första lånet hos en låneaktör är avgiftsfritt och du behöver på så sätt enbart betala igen det exakta beloppet du betalar.

Se därför till att jämföra många olika typer av snabblån innan du faktiskt lånar pengarna. Avgiften för ett lån på 2 000 kronor hos en aktör kan vara en helt annan om man går till en annan. Det kanske kan låta som småpotatis, men om oturen skulle vara framme och du faktiskt måste förlänga lånetiden eller skjuta på återbetalningsdatumet så kan det snabbt bli en dyr historia. Se därför till att redan från början göra dig tjänsten att skapa de bästa förutsättningarna för ditt lån. Detta gör man enklast genom att jämföra många olika typer av kreditgivare och på så sätt besluta vilken som erbjuder det lån som passar en själv bäst.

Kostnad för snabblån framkommer alltså ganska tydligt så fort man börjar undersöka och läsa på lite själv. Att ta ett lån kommer alltid med ett ansvar då man trots allt helt plötsligt får en skuld till någon. Så se därför till att låna ansvarsfullt genom att redan från börja ta det billigaste snabblånet till den lägsta kostnaden. Det lönar sig mer än man tror!

Kommentarer är stängda, men trackbacks och pingbacks är öppna.