Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Att börja blogga

Det är ett par steg från att bestämma sig för att börja blogga och att faktiskt göra det. Det första, som kanske är självklart, är att fundera på vad det är man ska skriva om. Handlingen behöver inte ens vara särskilt nischad eller så – men det är bra att i förväg veta på ett ungefär.

Bloggens namn

Det är viktigt att ha ett bra namn på bloggen. Med ett bra namn kommer besökare att lockas snabbare, samt att sökmotorerna kommer att ranka den högre upp. En tumregel kan vara att välja ett namn som låter bra, samtidigt som det beskriver bloggens handling. Tar man på en bloggportal ex Blogg.se blir det ett namn som även har bloggportalens namn. Att välja Netnow.se kanske inte är speciellt tydligt.

Vad ska bloggen handla om?

Det finns inga regler för hur en blogg ska se ut eller vad den ska handla om. Det bästa är som sagt att på förhand i alla fall ha en aning om vad som ska skrivas i bloggen. Det här så att man kan anpassa namn och design till det.

En bra tumregel är att skriva om saker som intresserar en eller som man är kunnig inom. Skriver man om ämnen man inte är så bekant med (av någon anledning) kan det hända att man lätt tröttnar och känner att det är tråkigt efter ett tag.

Många väljer också helt enkelt att blogga om sina liv. På det här sättet får bloggen en bred handling, det är alltid lätt att skriva inlägg till den samt att det med tiden kan komma att ha ett affektionsvärde. Jämför det med en öppen dagbok ungefär.

Tjäna pengar på bloggande

Många börjar också blogga med målsättningen att tjäna pengar på det så småningom. Även här kan det vara bra att hitta en nisch som man tycker är intressant och rolig att skriva om. Jobbet med att starta upp en blogg som ska generera pengar kan vara mycket omfattande.

Även om man då har pengarna som drivkraft, finns det ändå en viss risk att man tröttnar om man skriver om saker man egentligen tycker är ointressanta.

Skriver man om saker man tycker om, och samtidigt försöker hitta en lönsam nisch på det, blir det förmodligen både bäst och roligast. Samtidigt kan det vara svårt att hitta ett område som både är intressant och lönsamt.

Tycker man om till exempel resor eller mode är man lyckligt lottad då det finns mängder av reklam inom dessa områden. Tycker man om ett område där det inte finns så mycket reklam att göra, kanske man får jobba extra på disciplinen och skriva något lite ointressantare, men som är lönsammare.

 

 

Kommentarer är stängda, men trackbacks och pingbacks är öppna.