Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Bra att veta om fillers

Det finns de som aldrig behöver fundera på att göra något åt ansiktet. De har på ett naturligt sätt fylliga kinder och läppar, och de har fötts utan gener som leder till tidiga rynkor. Sedan så finns det många som trots god hudvård får gott om rynkor runt ögon och linjer i ansiktet som har en åldrande effekt. Om du funderar på att göra om i ansiktet med fillers så finns det en hel del som du bör vara medveten om. Fillerbehandlingar är effektiva och de är inte farliga då du får hjälpen av en seriös klinik med god erfarenhet.

Fillers ska bestå av säkra ämnen

När du får fillers så kommer det antagligen vara så att hyaluronsyra injiceras i din hud. Det här är ett säkert ämne som finns naturligt i din kropp men vars produktion minskar då du blir äldre. Det här är inte samma sak som botox som är ett nervgift som är säkert att använda i mycket liten skala. Hyaluronsyran kan ge huden en fyllig look vilket beror på att syran kan förvara vätska på ett så smart sätt.
Nu kanske du tänker att du lika gärna kan använda dig av en kräm med hyaluronsyra för att få den önskade effekten och därmed slippa nålsticken. Men det här kommer inte att ge samma effekt som då du injicerar ämnet med en fillerbehandling.

Filler fyller ut

Botox fryser muskler som orsakar rynkor medan fillers slätar ut huden genom att fylla i. Det här är två helt olika tekniker. Den ena kan vara bättre än den andra beroende på vilken typ av rynkor och ojämnheter du har i ditt ansikte. Därmed så kan det vara smart att gå till en klinik som bemästrar båda metoderna.

Det räcker med en behandling för effekt

Med bara en injektion så kan du genast få hud som ser fylligare och jämnare ut. Du ser genast skillnad och effekten håller i sig i flera månaders tid. Det finns också studier som pekar mot att injektioner med hyaluronsyra kan stimulera kroppens produktion av kollagen. Det leder till en snygg och fräsch look som håller i sig mycket längre än de sex månader som effekten av fillers syns.

En bra filler syns inte

Om läppar putar på ett överdrivet sätt så rör det sig inte om en bra filler. När en fillerbehandling är professionell så ska den ge ett resultat som ser naturligt ut. Be att få se andra som har fått behandlingar så att du kan avgöra. Om det ser onaturligt ut så har du kanske hittat en klinik som har specialiserat sig på att skapa levande barbiedockor.
När du får fillers som görs på rätt sätt så kommer folk att påpeka att du ser bra ut. Kanske säger de något i stil med att du måste ha skaffat ett nytt läppstift. Om de säger att det ser ut som att du har gjort något i ansiktet med kniv så är resultatet inte naturligt.

Välj rätt klinik

Eftersom fillerbehandlingar kan ge fantastiska resultat såväl som ansikten som inte ser naturliga ut så gäller det att du väljer rätt. Den som gör injiceringen är något av en konstnär. Det är viktigt att personen har rätt känsla och god hand för uppdraget. Du kan alltid få tips och råd online. Men bästa rekommendationerna kommer från andra som har fått behandling på samma ställe.
Om du ser en vän som har fått fillers och det ser bra ut, fråga var hon eller han fick filler behandlingen och kontakta samma klinik. Alternativt så kan du be den klinik som du kontaktar om rekommendationer och andra patienter som du kan prata med. Det är också smart att be om att få se före och efter bilder på kliniken. Det kommer att visa dig svart på vitt, eller i färg, hur skickliga de är på att skapa ett naturligt resultat.
Fler tips om fillers kan man hitta på allas.

Håll ordning på dina förväntningar

Det är ganska vanligt att man förväntar sig mer än vad som är möjligt eller att man tror att det kommer att se ut på ett visst sätt. Innan du bokar in en behandling så är det bra att prata med den som ska utföra behandlingen om dina förväntningar. Då kan du reda ut begreppen och få en mer realistisk syn på hur du kan tänkas se ut när du har fått fillern.

Använd fillers i förebyggande syfte

Du behöver inte använda dig av fillerbehandlingar om du inte har några rynkor, men när du väl börjar så kan du se behandlingen som förebyggande. Det är också så att folk börjar med den här typen av ansiktsbehandlingar i tidigare åldrar än vad som förr var vanligt. Det finns hudterapeuter som säger att det är bra att börja tidigt.
De som börjar tidigt kan få fördelar som att deras hud åldras på ett bättre sätt. Det här kan förstås också ha något med kontakten med kliniken att göra. Om du aktivt uppsöker hudvård så är chansen att du tar hand om din hud ordentligt mycket större.

Få rätt typ av filler

Alla fillers är inte samma sak. De flesta har hyaluronsyra men det kan vara så att blandningen skiljer sig och att partiklar har olika storlek. Med större partiklar så fungerar en filler bra för kindben som har blivit lite tunna. Mindre partiklar kan vara bättre då du till exempel vill få fylliga läppar eller jämna ut tunna linjer.

Det går att rätta till

Om din filler inte blir bra så ska du inte drabbas av panik. Det går att rätta till fillers. Det går till exempel att lägga till mer filler för att skapa balans eller att lösa upp den som har lagts in. Med tiden så försvinner ju fillern och då kan du välja att inte göra om behandlingen eller att göra det men med tanke på vad som fungerade mindre bra sist.