Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Rengöringstips för dig som har pool

En pool kräver en hel del skötsel och underhåll för att den ska vara trevlig och hälsosam att bada i. Tar du väl hand om din pool kommer den dessutom att hålla längre, då alger och andra beläggningar snabbt gör att både poolen och vattnet känns sunkigt och ofräscht – och i värsta fall blir farligt att bada i.

För att underlätta jobbet är en pooldammsugare ett måste och ett bra tips är att ha någon form av städschema att gå efter. Du kommer kunna njuta av ett härligt bad utan att behöva fundera på om det faktiskt är badvänligt för tillfället eller inte.

Investera i en pooldammsugare

För att kunna rengöra en pool på bästa sätt behövs rätt typ av utrustning. En dammsugare för pool är kort och gott en dammsugare avsedd att användas i just en pool och kan effektivt göra rent både botten och väggar. Har du en pool bör du alltså se till att investera i en pooldammsugare för att hålla poolen frisk och ren på ett enkelt sätt.

Se till att välja en variant som passar för materialet i just din pool. Läs bruksanvisningen innan du använder den första gången, sedan är det bara att sätta igång med rengöringen.

Städa regelbundet

Har du köpt en pooldammsugare ska du också se till att använda den – ofta. Gör gärna ett städschema så att du har koll på när en ordentlig rengöring gjordes senast och när det är dags igen. Poolens botten och väggar kan med fördel dammsugas två gånger i veckan och utöver det bör du samla upp smuts som flyter på ytan så snart du upptäcker det.

Det sistnämna kan du enkelt göra med hjälp av en håv och ju snabbare du gör det desto mindre hinner sjunka till botten och förorena vattnet.

Övriga tips

Utöver regelbunden rengöring med pooldammsugare och håv är det viktigt att kontrollera pH-värdet i vattnet. För friskt och hälsosamt badvatten kan det behöva åtgärdas då och då och värdet kontrolleras enkelt med teststickor för klor, eller med en digital pH-mätare.

Se även till att tömma och göra rent poolens filter med jämna mellanrum. Här fastnar mycket smuts och skräp och för att dom ska fylla sin funktion behöver dom av naturliga skäl vara rena.

En pool behöver alltså inte bara rengöras när det syns att den är smutsig med blotta ögat, utan också i förebyggande syfte. Ta ett titt dagligen och se till att plocka upp löv och annat som flyter om kring med en gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *