Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Att hitta ett bra knivset – så gör du

Knivar är någonting vi alla är i behov utav när man står i köket och lagar mat. Men det finns nästan ingenting värre än ett par knivar som inte vill samarbeta. Det går tungt att skära, resultatet blir dåligt och när finliret åker fram för att skära filé eller frukt brukar det ofta bara sluta med katastrof. Detta är resultatet av att ha billiga knivar som man inte tar hand om som man borde. Lyckligtvis kan du göra någonting åt det enklare än du tror.

Varför ska man prioritera knivar i köket?

Många tänker lite ”kniv som kniv” och om man ska vara helt ärlig har det nog hänt oss alla att man köpt ett knivset från IKEA eller dylika varuhus. Även fast detta fungerar för grundläggande skärjobb i köket så har de likt många andra lågprisprodukter en väldigt kort livslängd. Redan efter något år så börjar knivarna bli sämre och man får kämpa mer för samma fina resultat.

Av just den anledningen kan det faktiskt vara värt att investera i ett rejält och bra knivset som håller ett par år. När du handlar ett knivset finns det såklart många varianter att välja på, där de mest grundläggande innehåller bara ett par tre stycken knivar. Och de mest avancerade kan innehålla upp till så många som sju olika knivar. Men saken är säker att oavsett vilket knivset man väljer så kommer det alltså att löna sig i längden. Det viktiga är att man inte ska tumma på kvalitén för mycket.

Ta hand om sitt knivset

När man köpt sitt knivset, oavsett om det är online eller i butik så börjar arbetet med att vårda det. Att ta hand om sina knivar är lika viktigt som att ta hand om sin bil. Annars slutar dom helt enkelt fungera och det blir pengar i sjön. Så om du aldrig tidigare tagit hand om dina knivar kan det vara dags att börja omedelbart – din plånbok och dina frukter du skär kommer tacka dig!

Här kan du läsa mer om hur man tar hand om sina knivar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *