Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Att våga inreda med våg

Måste det vara en tydlig skillnad mellan inredning och köksutrustning.? Då inredningen är till för att göra det snyggt och trevligt och köksutrustningen enbart har en funktion att finnas till vid matlagning. Inte alls. En tydlig trend är att köket allt mer väger tungt även inom inredning och då även de maskiner och produkter som finns där. Vi ska ta ett tydligt exempel från hushållsvåg.se som har ett mycket stort utbud av köksvågar och hushållsvågar.

Köksvåg Retro (379kr) lyfter fram stilen från 50- och 60-talet vilket passar i många kök som vill lyfta fram det gamla – men på ett snyggt sätt. Här finns inte några digitala siffror utan den klassiska pilen som pekar på hur mycket saker väger. Som förr. Längst upp en stor metallskål som allt läggs i. En riktigt snygg våg som framförallt har en estetisk funktion . Visst kan det vara praktiskt att ha en våg som inte går på batteri och därmed välja just en nålvisande våg men där tar även fördelarna slut. Dessa vågar har inte någon tareringsfunktion. De visar inte heller på långa vägar lika exakt som digitala vågarna. Det är dess estetik som är dess största fördel och därmed blir det just en inredningsdetalj. En våg som står framme för att skapa rätt känsla i köket.

Köksvåg Timer Röd (399kr). Inte en våg som vid namn avslöjar att det är Retro eller någon annan inredningsstil men nog är detta en klassiker om något. Tänk dig en gammal handelsbod där man kommer in och ska köpa kött eller fisk. De läggs på en våg (modell större)som har vågen till höger och visaren till vänster. Där har du Köksvåg Timer Röd. En rejält stor pryl som passar bäst i stora kök. Är den mest snygg eller mest estetisk? Svaret är tydligt – estetisk. Den väger enbart upp till 1kg och därmed skulle man lika gärna kunnat köpt en extremt liten digital köksvåg. En så liten så den hade rymts i en kökslåda. Men ändå med så många fler funktioner än denna stora röda variant.

Vågar du inreda med vågar? Eller vågar du vägra…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *