Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hudkrämer – hudvårdens grundpelare?

Att hitta det perfekta mirakelmedlet som suddar ut alla imperfektioner, skavanker och utmaningar med vår hy kan tyckas svårt. Experter ger olika tips samtidigt som vi matas med reklamfilmer, kampanjer och nya rön. Så hur attackerar man egentligen hudproblem effektivt? Lyckligtvis är det enklare än vad många tror!

Hudproblem finns i många olika typer och former. Redan när vi växer upp under tonåren så kan vi märka av de första utmaningarna. Alla har vi mer eller mindre fått uppleva ökning av finnar under denna period. För somliga kan det vara allvarligare och gå över till en irriterande och jobbig acne. Att bli av med acne är inte alltid så enkelt, där behandlingar varierar från receptfria läkemedel på apoteket till tungt utskriven antibiotika. Men för de allra flesta så passerar tonåren lyckligtvis utan de sistnämnda åtgärderna, fast jobbet med att ta hand om sin hud slutar inte för det.

I vuxen ålder kan hudproblem yttra sig på många sätt. Allt ifrån långa dagar på kontoret, stressiga projekt och yrkesutmaningar som tillsammans kan åsidosätta hudvård. Att ta sig tid är inte alltid så enkelt, och det är lätt att man vaknar upp med en trött, sliten och kanske inte alltid så skinande hud. Många av oss får dessutom kanske några ålderstecken allt med som åren går. Det är alltså inte bara guld och gröna skogar för att man kommit upp i vuxen ålder, där man snarare försöker tampas med att bli av med rynkor. Att ta hand som sin hy är ett livslångt projekt.

Så vad är då den viktigaste biten i hudvård? Finns det något mirakelmedel, tips eller trix som skapar det där perfekta resultatet? Nej, tyvärr hänger huden ihop med mycket där levnadsvanorna spelar stor roll. Fast en sak är säkert, oavsett hur man väljer att leva sitt liv så finns det en sak som alltid bör prioriteras när det kommer till hudvård – hudkrämer.

Att alltid se till att ha en bra hudkräm i badrumsskåpet, som är anpassad efter ens hudtyp är viktigt. I tonåren kanske det är vanligare att man vill ha en hudkräm mot fet hy, medan man i vuxen ålder kanske föredrar mer återfuktande och vitaminberikade dagkrämer. Oavsett hur gammal man är eller om man har hudproblem eller inte så är huden ett organ som allt annat vi har i vår kropp. Att låta huden åldras med värdighet börjar redan i tidig ålder. Och det första steget till en välmående hud är genom en bra hudkräm, vilket är något som används i tusentals år av människor.

Så om du inte redan gör det – investera i en riktigt bra hudkräm. Du kommer tacka dig själv både kort- och långsiktigt.

Kommentarer är stängda, men trackbacks och pingbacks är öppna.