Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Jämföra låneförmedlare blir allt viktigare

Med närmare 70 aktörer på marknaden för låneförmedling kan det vara svårt att veta vilken låneförmedlare man bör anlita. Här följer några råd på vägen:

  1. Anlita kända aktörer

Känner du igen Lendo? Till stor sannolikhet då det är en av de största aktörerna på marknaden. Men kan du namnge ens 10 andra aktörer? Troligtvis inte. Håll dig till de aktörer som du känner igen. Chansen att det är pålitliga och trovärdiga aktörer ökar rejält då. Det spelar ingen roll om de skriver ” vi har förmedlat lån i 15 år”.  Alla företag marknadsför sig med att de är bäst och har bäst tjänst. Men det betyder inte mer än att de själva tycker det.

  1. Välj ett bolag som har samarbete med många banker

Den stora fördelen med att låna via låneförmedlare är att dessa företag jämför räntenivåer hos flera banker. Men då krävs det även att de har samarbete med många banker. Det finns de företag som skriver ”Vi jämför alla banker” vilket är bluff. Det finns inget företag som gör detta. Välj istället ett företag som är tydlig med hur många banker de jämför och vilka dessa är. Nu är det ovanligt att de uppger alla banker de samarbetar med men de bör visa upp några av dessa för att trovärdigheten ska öka. Har de samarbete med 20 banker bör minst 10 banker visas upp.

  1. Välj ett företag som har kampanj

I och med att det finns så många låneförmedlare på den svenska marknaden är konkurrensen även mycket hård. Det är något som gynnar låntagarna eftersom det inte sällan genomförs kampanjer hos de olika företagen. Exempelvis har Lendo nu i januari en kampanj som innebär att man får hela uppläggningsavgiften betald om ett privatlån tecknas under den månaden. Med tanke på att det handlar om 200-500kr så är det en bra rabatt som därmed kan utnyttjas.

Sök efter ett trovärdigt företag som har samarbete med många banker. Passa sedan på att låna (förutsatt att behovet av lån finns) när låneförmedlaren har en kampanj

Kommentarer är stängda, men trackbacks och pingbacks är öppna.