Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kompostgaller med flera användningsområden

Som namnet avslöjar är kompostgaller främst tillverkade för att skapa komposter. Det är ett mycket enkelt sätt att samla ihop löv och annat förmultningsbart material på ett och samma ställe och låta detta bli jord till nästa år. Det enda man ska tänka på är att inte ha för stora grenar eftersom de förmultnar betydligt mer långsamt än på ett år.

Men kompostgaller har faktiskt betydligt fler användningsområden än att skapa komposter. Det är ett flertal djurägare som sett möjligheterna med detta galler. Orsaken är att det är billigt att köpa in och att man kan bygga flexibla lösningar för djuren som vill vara utomhus.

Ett typiskt exempel är de som vill bygga en utehage till kanin. I detta fall kan högt kompostgaller köpas in och sedan är det bara fantasin som avgör hur hagen ska skapas. Gallerbitarna fästes ihop i kanterna med små märlor och för att skapa stabilitet bör man köpa in speciella stolpar som bankas ner i marken och som gallret sedan kan fästas på.

En smart lösning är att bygga långsmalt. Detta eftersom man då även kan lägga galler som tak. För man bör komma ihåg att även de äldsta kaninerna kan hoppa riktigt högt. Att inte ha tak är att bjuda kaninen på en trevlig utflykt…

Som tak kan även användas playwoodskivor eller liknande. Det bör man även ha på vissa delar av hagen för att skapa skydd mot väder och vind. Ett alternativ är att sätta in ett mindre kaninhus i hagen som kaninen kan krypa in i när vädret inte känns tillräckligt trevligt.

Om kaninen förväntas lämnas utan uppsikt är det även mycket viktigt att ett galler läggs som botten på buren. Alternativt vanligt hönsnät. En kanin kan mycket lätt gräva sig ut om det inte finns stopp denna väg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *