Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stort intresse för nya kaffevarianter

Att intresset har ökat för att skapa varianter på kaffe är tydligt. Bara genom att gå in på en elektronikbutik och gå till hyllan för maskiner som kan göra kaffe så kan man se ett extremt stort utbud. Självklart finns den klassiska kaffebryggaren där men utbudet sträcker sig betydligt längre än så. På hyllorna kan man hitta allt från perkolator och espressobryggare till kapselmaskiner samt cafémaskiner som skapar cappuccino, caffe latte och smaksatta kaffebaserade drycker. Den som vill köpa en ny maskin som ska göra ordning morgonens kaffe har därmed flera olika varianter att välja mellan.

Välja modell

Om man ska välja en perkolator, en kaffebryggare eller en kapselmaskin beror i första hand på vad man tycker är godast. Kaffet bearbetas olika beroende på maskin och det är just detta som gjort att utbudet kan vara så brett. Ser man däremot det rent ekonomiskt bör man hålla sig borta från kapselmaskinerna. Detta eftersom det går åt en kapsel till varje kopp och därmed blir kostnaden per kopp betydligt högre än vid de andra alternativen. Utöver det är det en miljöaspekt då dessa kapslar genererar väldigt mycket skräp.

Välja tillbehör

När man valt vilken modell som ska köpas in kommer nästa fråga – Ska kaffet köpas in malt eller vill du mala själv? Ska det malas själv behöver även en kaffekvarn köpas in. Även dessa finns i rad olika modeller. Från de enklast där man manuellt får veva till de automatiska som direkt kör igång när det hälls kaffebönor i den.

En annan fråga blir även om kaffet ska serveras svart eller med skummad mjölk. Eller kanske med smaksättning?

Sedan caféer börjat med olika kaffedrinkar har intresset ökat enormt för att även göra kaffe med skummad mjölk hemma. Ibland smaksätts även kaffet eller mjölken med olika slags syrup.

Hur vill du ha DITT kaffe?

Kommentarer är stängda, men trackbacks och pingbacks är öppna.