Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Senaste nytt

Rengöringstips för dig som har pool

En pool kräver en hel del skötsel och underhåll för att den ska vara trevlig och hälsosam att bada i. Tar du väl hand om din pool kommer den dessutom att hålla längre, då alger och andra beläggningar snabbt gör att både poolen och vattnet känns sunkigt och ofräscht – och i värsta fall blir farligt att bada i.

För att underlätta jobbet är en pooldammsugare ett måste och ett bra tips är att ha någon form av städschema att gå efter. Du kommer kunna njuta av ett härligt bad utan att behöva fundera på om det faktiskt är badvänligt för tillfället eller inte.

Investera i en pooldammsugare

För att kunna rengöra en pool på bästa sätt behövs rätt typ av utrustning. En dammsugare för pool är kort och gott en dammsugare avsedd att användas i just en pool och kan effektivt göra rent både botten och väggar. Har du en pool bör du alltså se till att investera i en pooldammsugare för att hålla poolen frisk och ren på ett enkelt sätt.

Se till att välja en variant som passar för materialet i just din pool. Läs bruksanvisningen innan du använder den första gången, sedan är det bara att sätta igång med rengöringen.

Städa regelbundet

Har du köpt en pooldammsugare ska du också se till att använda den – ofta. Gör gärna ett städschema så att du har koll på när en ordentlig rengöring gjordes senast och när det är dags igen. Poolens botten och väggar kan med fördel dammsugas två gånger i veckan och utöver det bör du samla upp smuts som flyter på ytan så snart du upptäcker det.

Det sistnämna kan du enkelt göra med hjälp av en håv och ju snabbare du gör det desto mindre hinner sjunka till botten och förorena vattnet.

Övriga tips

Utöver regelbunden rengöring med pooldammsugare och håv är det viktigt att kontrollera pH-värdet i vattnet. För friskt och hälsosamt badvatten kan det behöva åtgärdas då och då och värdet kontrolleras enkelt med teststickor för klor, eller med en digital pH-mätare.

Se även till att tömma och göra rent poolens filter med jämna mellanrum. Här fastnar mycket smuts och skräp och för att dom ska fylla sin funktion behöver dom av naturliga skäl vara rena.

En pool behöver alltså inte bara rengöras när det syns att den är smutsig med blotta ögat, utan också i förebyggande syfte. Ta ett titt dagligen och se till att plocka upp löv och annat som flyter om kring med en gång.

Bra att veta om fillers

Det finns de som aldrig behöver fundera på att göra något åt ansiktet. De har på ett naturligt sätt fylliga kinder och läppar, och de har fötts utan gener som leder till tidiga rynkor. Sedan så finns det många som trots god hudvård får gott om rynkor runt ögon och linjer i ansiktet som har en åldrande effekt. Om du funderar på att göra om i ansiktet med fillers så finns det en hel del som du bör vara medveten om. Fillerbehandlingar är effektiva och de är inte farliga då du får hjälpen av en seriös klinik med god erfarenhet.

Fillers ska bestå av säkra ämnen

När du får fillers så kommer det antagligen vara så att hyaluronsyra injiceras i din hud. Det här är ett säkert ämne som finns naturligt i din kropp men vars produktion minskar då du blir äldre. Det här är inte samma sak som botox som är ett nervgift som är säkert att använda i mycket liten skala. Hyaluronsyran kan ge huden en fyllig look vilket beror på att syran kan förvara vätska på ett så smart sätt.
Nu kanske du tänker att du lika gärna kan använda dig av en kräm med hyaluronsyra för att få den önskade effekten och därmed slippa nålsticken. Men det här kommer inte att ge samma effekt som då du injicerar ämnet med en fillerbehandling.

Filler fyller ut

Botox fryser muskler som orsakar rynkor medan fillers slätar ut huden genom att fylla i. Det här är två helt olika tekniker. Den ena kan vara bättre än den andra beroende på vilken typ av rynkor och ojämnheter du har i ditt ansikte. Därmed så kan det vara smart att gå till en klinik som bemästrar båda metoderna.

Det räcker med en behandling för effekt

Med bara en injektion så kan du genast få hud som ser fylligare och jämnare ut. Du ser genast skillnad och effekten håller i sig i flera månaders tid. Det finns också studier som pekar mot att injektioner med hyaluronsyra kan stimulera kroppens produktion av kollagen. Det leder till en snygg och fräsch look som håller i sig mycket längre än de sex månader som effekten av fillers syns.

En bra filler syns inte

Om läppar putar på ett överdrivet sätt så rör det sig inte om en bra filler. När en fillerbehandling är professionell så ska den ge ett resultat som ser naturligt ut. Be att få se andra som har fått behandlingar så att du kan avgöra. Om det ser onaturligt ut så har du kanske hittat en klinik som har specialiserat sig på att skapa levande barbiedockor.
När du får fillers som görs på rätt sätt så kommer folk att påpeka att du ser bra ut. Kanske säger de något i stil med att du måste ha skaffat ett nytt läppstift. Om de säger att det ser ut som att du har gjort något i ansiktet med kniv så är resultatet inte naturligt.

Välj rätt klinik

Eftersom fillerbehandlingar kan ge fantastiska resultat såväl som ansikten som inte ser naturliga ut så gäller det att du väljer rätt. Den som gör injiceringen är något av en konstnär. Det är viktigt att personen har rätt känsla och god hand för uppdraget. Du kan alltid få tips och råd online. Men bästa rekommendationerna kommer från andra som har fått behandling på samma ställe.
Om du ser en vän som har fått fillers och det ser bra ut, fråga var hon eller han fick filler behandlingen och kontakta samma klinik. Alternativt så kan du be den klinik som du kontaktar om rekommendationer och andra patienter som du kan prata med. Det är också smart att be om att få se före och efter bilder på kliniken. Det kommer att visa dig svart på vitt, eller i färg, hur skickliga de är på att skapa ett naturligt resultat.
Fler tips om fillers kan man hitta på allas.

Håll ordning på dina förväntningar

Det är ganska vanligt att man förväntar sig mer än vad som är möjligt eller att man tror att det kommer att se ut på ett visst sätt. Innan du bokar in en behandling så är det bra att prata med den som ska utföra behandlingen om dina förväntningar. Då kan du reda ut begreppen och få en mer realistisk syn på hur du kan tänkas se ut när du har fått fillern.

Använd fillers i förebyggande syfte

Du behöver inte använda dig av fillerbehandlingar om du inte har några rynkor, men när du väl börjar så kan du se behandlingen som förebyggande. Det är också så att folk börjar med den här typen av ansiktsbehandlingar i tidigare åldrar än vad som förr var vanligt. Det finns hudterapeuter som säger att det är bra att börja tidigt.
De som börjar tidigt kan få fördelar som att deras hud åldras på ett bättre sätt. Det här kan förstås också ha något med kontakten med kliniken att göra. Om du aktivt uppsöker hudvård så är chansen att du tar hand om din hud ordentligt mycket större.

Få rätt typ av filler

Alla fillers är inte samma sak. De flesta har hyaluronsyra men det kan vara så att blandningen skiljer sig och att partiklar har olika storlek. Med större partiklar så fungerar en filler bra för kindben som har blivit lite tunna. Mindre partiklar kan vara bättre då du till exempel vill få fylliga läppar eller jämna ut tunna linjer.

Det går att rätta till

Om din filler inte blir bra så ska du inte drabbas av panik. Det går att rätta till fillers. Det går till exempel att lägga till mer filler för att skapa balans eller att lösa upp den som har lagts in. Med tiden så försvinner ju fillern och då kan du välja att inte göra om behandlingen eller att göra det men med tanke på vad som fungerade mindre bra sist.

Låna dig till en cykel som passar

Vintern börjar sakta men säkert släppa sitt järngrepp över vårt avlånga land. Mörker och kyla byts ut mot långa, ljusa dagar med temperaturer som inte får oss att vilja dra täcket över huvudet och stanna i sängen hela dagen. I takt med att detta maktskifte i vädret sker öppnas möjligheterna för utomhusaktiviteter upp sig och erbjuder skönare och grönare aktiviteter. Skridskor och skidåkning i all ära, men är det verkligen lika härligt som att kunna ta ett dopp i någon liten insjö, spela fotboll med vänner, ta långa promenader utan att risker att förfrysa fingrarna eller varför inte ta en lång cykeltur och upptäcka vår vackra landsbygd? Jag vågar påstå att majoriteten av oss skulle föredra sommaraktiviteterna.

För att spinna vidare på cykelspåret, landsvägscykling är en tävlingsform och motionsform som de senaste åren vuxit explosionsartat. Det är en typ av motion som får hela kroppen att arbeta utan att den på något sätt utsätter någon kroppsdel för skadligt mycket belastning. Landsvägscykling är ett utmärkt sätt att upptäcka din omgivning på ett nytt sätt och det är även en aktivitet som hela familjen kan delta i.

Idel fördelar såhär långt alltså, finns det någon hake? Som alltid finns det en liten hake. Landsvägscyklar har i takt med dess popularitet stigit i pris och kan idag kosta tiotusentalskronor. Detta behöver dock inte vara något problem! Det finns idag en rad olika banker och långivare som erbjuder mindre privatlån, till bra ränta och flexibla löptider. Genom ett privatlån utan säkerhet, även kallat blancolån, kan du låna pengar utan att behöva ställa något som säkerhet för lånet och därmed få friheten att använda de lånade pengarna till precis vad du vill. Med ett privatlån kan du låna alltifrån 5 000 kronor ända upp till 500 000 kronor och ibland till och med mer än så. Privatlån är alltså den smidigaste och bästa vägen till ett snabbt tillskott på kontot. Hur ska man då hitta rätt privatlån?

Lånemarknaden kan vid en första anblick framstå som en djungel och på så sätt få många att teckna första lånet man får syn på, utan att riktigt veta exakt vad lånet innebär. Det är inte särskilt bra. Det viktiga med lån är faktiskt att veta exakt vad det är just ditt lån innebär vad gäller räntor, löptid, eventuella tillkommande kostnader såsom uppläggningsavgift, påminnelseavgift och så vidare. Om du skulle teckna ett lån i all hast utan att ha koll på dessa faktorer är risken stor att det slutar med att du inte är nöjd med ditt lån. För att förhindra att dessa situationer uppstår finns Sverigekredit.se. Svergiekredit.se är en jämförelsetjänst på vilken du kan jämföra privatlån från ett stort antal olika långivare på den svenska lånemarknaden. Sajten hjälper och guidar dig genom djungeln av lån och får det som till en början verkade svårt till att bli väldigt enkelt. Läs mer här för att få all nödvändig information du kan tänkas behöva innan du ska teckna ditt lån.

Många fördelar med cellplast via internet

För många hör det sommaren till att starta ett eller flera byggprojekt. Det kan vara allt ifrån att med trall bygga ett fint trädäck, till att med cellplast isolera en garageuppfart som du sedan ska lägga sten på. För just det senare tillfället så finns det många saker som kan vara bra att tänka på. Allt ifrån när det kommer till isoleringsförmågan hos cellplasten, till själva hållfastheten.
Att köpa cellplast på nätet har aldrig varit enklare än nu. På sidor som Cellplaster.nu kan du jämföra priser samt läsa mer om själva byggmaterialet. För många typer av konstruktioner med just cellplast så är det viktigt att ha koll på de tekniska parametrarna så som isolerförmåga, hållfasthet och inte minst vilken tjocklek du bör välja. Här kan du läsa mer om just de aspekterna.

Olika tjocklek på cellplast

Har du besökt en hederlig byggvaruhandel så inser du hur otroligt många olika tjocklekar det finns på just cellplast. Detta beror givetvis på vilken byggnation du är ute efter. Ska du som i exemplet ovan förbereda marken vid en garageuppfart för att sedan lägga sten krävs betydligt tjockare och tåligare cellplast än om du ska gjuta något enklare så som en stolpe till ett trädäck.
De andra aspekten hållfastheten avgör också hur mycket vikt du kan belasta skivorna med. Om du har för avsikt att ställa en bil på några ton ovanpå, vilket du förmodligen har om du stenlägger en garageuppfart, så krävs betydligt tåligare skivor.
Du kan läsa mer om just klassificeringen av dessa, men som regel så är det tillverkningsprocessen som avgör hur tät och därmed även hur tålig skivan blir.

Ha koll på byggreglerna

Det är viktigt att du vid lite större och seriösare byggnationer har koll på vilka byggregler och normer som gäller. Med en enkel google sökning får du snabbt information om de olika fallen. Men viktigt att du är påläst så att du inte bryter mot några lagar eller regler som sagt. Detta har även med säkerheten att göra.

Byggmaterial så som cellplast

Ända sedan rot-avdraget infördes har byggandet i Sverige närmast exploderat. Helt plötsligt var vi många som blev frivilligt eller ofrivilligt byggherrar med allt vad det innebär. Detta är för många ett ansvar för byggmaterial så som cellplast, armering, till ansvar för själva bygget och säkerheten där. Mer om det kan du läsa om på boverkets hemsida som beskriver flera av dessa bitar.

Verktyg som underlättar för husägare

Är du nybliven husägare? Då kommer du säkert märka att det finns en rad olika verktyg som kan underlätta din vardag. Det bästa är givetvis att ha dessa verktyg redan från början. Verktygen som listas nedan går att hitta i de allra flesta byggvaruhus. Ett annat alternativ är att gå till en mer specialiserad butik eller handla online, där verktygshandlaren.se är ett exempel.

Hobbysax

Visst, hushållssaxar duger till mycket. När det kommer till att klippa i till exempel metalltråd, läder och plast är hobbysaxar dock bättre lämpade. Många slängar sina hushållssaxar efter att ha klippt i dessa material och slitit på bladen. En hobbysax är både billig och bra att ha i verktygslådan som husägare.

Multiflex-tång

En multiflex-tång är praktiskt att ha hemma av flera olika skäl. Främst kommer det till användning när du behöver utföra lekmannarbete med rören. Att till exempel dra åt en rörmuff finns det få verktyg (som är värda att ha hemma) mer lämpade för. Att till exempel hålla fast en mutter är bekvämare att göra med det här verktyget än en skiftnyckel. Förutom multiflextång går de även under namnet polygrip.

Hushållstång

Det finns mängder av olika tänger. Klipptänger, griptänger multiflex-tänger (som nämnt ovan) är bara några exempel. Den tång som kanske är allra bäst att ha i hushållet är dock en kombinerad tång som både har räfflade gripytor samt rörgrepp och kan klippa tråd. En tång för alla behov, helt enkelt.

Såg

Att ha en såg är givet som husägare. Det finns många variationer på dessa, men det bästa är att välja en vanlig handsåg med tandning för alla syften (så kallad universal-tandning). Tänderna får gärna vara härdade också. Om du investerar några kronor mer i en riktigt bra såg, får du ett verktyg som håller i många, många år. Besök ditt byggvaruhus för att se vilket urval som finns.