Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Solhatt.se får uppdaterad hemsida

Sedan våren 2014 har solhatt.se funnits. En hemsida som sedan dess byggts om, byggts till och renoverats. Under april 2016 har ännu en ansiktslyftning skett som förhoppningsvis ska vara till besökarnas fördel.

Historian bakom sidan

År 2014 var nuvarande ägare av solhatt.se ute på stan och letade efter en solhattar till barn. Tanken var i första hand att hitta en hatt med uv-skydd men det var extremt svårt att hitta. Kriterierna minskade något och målet var nu att hitta en vanlig solhatt till barnet. En hatt som åtminstone skyddade nacke, öron och ögon. Men även det var det svårt att hitta. Det fanns enbart på Polarn och Pyret men priset var då i stil med var P&P har på sina kläder. Hög kvalité – höga priser. Men för de som enbart vill ha en enkel solhatt till semestern fanns inget utbud.

Där föddes idén. En idé att skapa en webbplats som presenterar solhattar från en rad olika E-butiker för att därigenom samla ett större utbud på en sida.

Steg för steg

Första steget blev därför att köpa solhatt.se och därefter samla in bilder från Lekmer, Babyshop, Ellos och andra stora E-butiker. En av de första undersidorna som skapades var till ”Ekologiska hattar”. Detta eftersom ett samarbete snabbt slöts med Made For Kids som enbart säljer naturvänliga produkter. Men efterfrågan var låg på just dessa och sidan försvann efter några månader.

Nästa steg var att bredda utbudet mot vuxenhattar. Stråhattar, Cowboyhattar och Stetsonhattar m.m. Hattar som alla hade en röd tråd gemensamt – de skyddar mot solen. Men samtidigt är det som med alla modeplagg – de går även att ha ur ett rent estetsikt perspektiv.

Nyheter 2016

Den första nyheten är att hela hemsidan har byggts om. Sidomenyerna har försvunnit och ett större fokus har lagts på att lyfta fram olika hattar och olika märken. Första sidan har även fått tydligare och snyggare layout med somriga bilder som ska guida besökaren till rätt kategori.

På undersidorna har sedan produkterna valts att presenteras på ett tydligare sätt. På barnsidan lyfts UV-hattarna fram först då dessa har efterfrågats särskilt. Trots detta är det få E-butiker som har satsat på dessa UV-kläder

Här har man även valt att presentera ett mindre utbud och sedan en knapp som gör att besökarna kan gå vidare till den butik som säljer just detta märke. Ett tydligare sätt att guida rätt istället för att få upp mängder av modeller på en och samma sida.

En hatt som har fått en helt ny sida är stetson och fedorahatten (se www.solhatt.se/fedora-hatt)Tidigare var det enbart produkter från Fyndiq på denna sida då utbudet var extremt litet på stetsonhattar. Men efterfrågan har uppenbarligen ökat för nu finns det flera modebutiker som satsat extra på fedoran, eller fedorahatten. En butik är hatshop. En butik som specialiserat sig på hattar och självklart har de kopplats in mot Solhatt.se så att de kan presentera delar av sitt utbud där.

Mer hattar – mindre butiker

En ytterligare skillnad är att butikerna inte längre visas lika tydligt. Tidigare var det stora logar som visade vilka butiker som samarbetade med solhatt.se. Dessa presenteras fortfarande men i mindre tabeller. Orsaken är att det tidigare skapade viss förvirring och att detta skapar en tydligare navigering för besökaren. Nu kan man välja rätt hatt eller rätt butik. Samma funktion som tidigare men med ett tydligare upplägg.

Vad kommer?

Nästa steg är att bygga upp sorteringsfunktion så man lättare kan hitta den färg som eftersöks eller den modell man vill ha. Kanske en frågequiz ex ”vilken hattyp är du?” för att lättare ska kunna hitta nya modeller som passar.

Välkommen in- Alla är välkomna förutom solen.

Kommentarer är stängda, men trackbacks och pingbacks är öppna.